FACEBOOK

Ervaar de kracht van kalkhennep bij renovatie, een natuurlijk isolatiemateriaal dat ook vochtregulerend en geluidsabsorberend werkt.

EXIE introduceert ecologische bouwmaterialen en -methodes als volwaardig alternatief voor de traditionele bouwproducten. Onze producten combineren ecologie, aandacht voor gezondheid, duurzaamheid, betaalbaarheid, comfort, efficiëntie en gebruiksgemak.

Wij bieden verschillende soorten kalkhennepmix en op maat gemaakte kalkhennepwanden aan voor verschillende toepassingen. Ook een aantal verwante producten die de werking van en het werken met kalkhennep optimaliseren worden door ons aangeboden.

Wij bieden verschillende soorten kalkhennepmix aan en op maat gemaakte kalkhennepwanden voor verschillende toepassingen. Wij bieden ook een aantal verwante producten aan die de werking van en het werken met kalkhennep optimaliseren.

EXi Mix

Onze verschillende soorten kalkhennepmix worden specifiek geproduceerd naargelang de toepassing zodat een optimale werking en installatie mogelijk is. Dankzij onze producten zal uw gerenoveerde woning niet alleen over een efficiënte isolatie beschikken maar ook een vochtregulerende, warmtebufferende en geluidsisolerende laag bekomen die het comfort van uw woning naar een hoger niveau tilt. Kortom : goeie isolatie , altijd gezond binnenklimaat , temperatuur zomer en winter aangenaam en hoge geluidsdemping !

" Kalkhennep is een efficiënt isolatiemateriaal van 100% natuurlijke grondstoffen "

CANADRY

In één dag een afgewerkte geïsoleerde muur

Wij hebben de CaNaDry reeds op voorhand voor u gedroogd en gemengd zodat u onmiddellijk een kant-en klare isolatie bekomt. Dit droge isolatiemateriaal wordt aangebracht tussen de te isoleren muur of plafond en een definitieve bekisting afwerking. Als afwerking kan elke stevige dampopen beplating gebruikt worden, wij raden echter EXi board aan die gegarandeerd dampopen, zeer sterk, ecologisch en brandbestendig is. Bovendien kan op deze beplating onmiddellijk de afwerking van uw keuze aangebracht worden (schilderen, behangen, pleisteren,…). En dit meteen de dag na de plaatsting, dus geen droogtijden!

CaNaDry wordt gebruikt als niet-belaste isolatie in wanden en plafonds. Canadry wordt eenvoudig in de gewenste dikte aangebracht, aangedrukt en afgesloten met de dampopen beplating EXi board.

Met CaNaDry kan u op heel eenvoudige en snelle wijze zelf uw binnenisolatie aanbrengen en genieten van alle voordelen van een met kalkhennep geïsoleerd huis. Onze CaNaDry wordt geleverd in Bigbags van 1m³ en zakken van 80l.

 • cannadry in hand 1
 • berg canadry
 • 1
 • EXi-mix Wall

  uw kant-en-klare kalkhennepmix

  Wij mengen voor u de kalk, hennep, het gepatenteerde CaNaDry additief, mineralen en het water op voorhand zodat u onmiddellijk aan de slag kan met het isoleren van uw muren. Deze isolatie wordt aangebracht in een tijdelijke bekisting door deze gelijkmatig licht aan te dammen. 

  CaNaDry-wall wordt gebruikt als niet-belaste isolatie voor muren om een traditioneel met kalkhennep geïsoleerde muur te bekomen. De CaNaDry-mix wordt geleverd in bigbags van 1m³ of in bulk. Onder goede omstandigheden kan de EXi-Mix wall gedurende een week verwerkt worden.

 • 18
 • 27
 • EXi-Mix floor

  Een vloer zonder beton? Het kan dankzij EXi-Mix floor

  Indien u nog geen betonplaat heeft in uw te renoveren of nieuw huis is CaNaDry-floor een volwaardig en gezond alternatief. De EXi-floor wordt aangebracht op een laag van gebroken schelpen waarin het opstijgend vocht kan opgevangen worden. De EXi-floor kan verder afgewerkt worden met een kalkchape. Plaatsen van  vloerverwarming is perfect mogelijk.

  Wij mengen voor u de kalk, hennep, CaNaDry gepatenteerd additief, mineralen en het water op voorhand zodat u onmiddellijk aan de slag kan met het isoleren van uw vloeropbouw. De CaNaDry wordt geleverd in bigbags van 1m³ of in bulk. De specifieke samenstelling van deze mix verzekert een versnelde verharding van de vloer zodat er snel kan verder gewerkt worden. 

 • vloeropbouw 3
 • vloeropbouw 2
 • vloeropbouw 1
 • EXi-Mix roof

  In het dak haal je het beste uit uw kalkhennep isolatie

  Door de natuurlijke temperatuurbuffering van kalkhennep is deze isolatie het uitgelezen materiaal om aan te brengen in een zowel plat als hellend dak. Naast een goede isolatie ’s winters zal u ’s zomers een koele ruimte hebben (houdt de hitte tegen tot 16uur lang !). Op een tweetal dagen bekomt u een volledig geïsoleerd dak dat klaar is voor de koude winters en de hete zomers.

  Geen mogelijkheid op condensatie , geen dampscherm noodzakelijk !

  Wij mengen voor u de kalk, hennep, gepatenteerd CaNaDry additief, mineralen en het water op voorhand. De CaNaDry Roof wordt geleverd in bigbags van 1m³ of in bulk. 

  Uiteraard kan u ook kiezen voor een volledig nieuw dak met onze vooraf gemonteerde dakpanelen.

 • 2017-10-25 09.55.13
 • 2017-10-25 14.49.15
 • 2017-10-25 14.49.10-1
 • 2017-10-26 13.29.06 HDR
 • 2017-10-25 14.49.25
 • 2017-10-26 13.29.24 HDR
 • Strovlokken - EXi-Fibres

  Exi- Fibres zijn een buitenbeentje op de isolatiemarkt .

  De combinatie van Strovlokken (hoogwaardige tarwe) en extra isolerende materialen is omwikkeld met een 100% ecologische brandvertrager zonder boraten, wat ons uniek maakt! Helemaal Ecologisch.

  Deze optimale mix met een isolatiewaarde λ=0,041 houdt niet alleen de koude buiten in de Winter, maar beschermt ook tot 14u lang tegen de hitte in de Zomer … Winterwarm, Zomerfris dus!

  De Exi-FiBres worden zeer eenvoudig geblazen in de muur en/of het dak en afgewerkt met een dampopen MagnesiumOxide plaat Exi-Board, waarna u meteen kan afwerken met leem, verf of elk ander open materiaal. Geen dampscherm nodig en geen inzakking mogelijk.

  Exi-FiBres zijn een gezond en natuurlijk isolatiemateriaal dat ook makkelijk zelf kan geplaatst worden en waarbij U een circulair totaalsysteem krijgt in Uw woning met een hoge isolatiewaarde.

  Exi-FiBres kunnen ingezet worden in platte en hellende daken ( laag gewicht ! ), in wanden voor zowel nieuwbouw als renovatie en zijn schimmelwerend en beschermen tegen ongedierte door de afstotende brandvertrager.

  Je kan Exi-Fibres kopen in Bigbags van 1M³ of in zakken van 15kg, de technische gegevens kan je terugvinden in de fiche hieronder .

   

 • stro hand 2
 • transportband 1 vierkant
 • stropersmachine 2
 • stropers+pak 1 vierkant
 • blaasmachine 2
 • zwart wit 1
 • ingeblazen muur 2 vierkant
 • Kalkhennep als basis van een gezond en comfortabel huis!

  Verwante producten

  EXi board:

  afwerkingsplaten op een hoger niveau

  Deze beplating vormt de ideale afwerking van uw wanden voor zowel binnen als buiten, en verticaal en horizontaal. Een EXi board, bestaande uit Magnesiumoxide, glasvezel en gerecycleerde houtvezels, heeft gegarandeerd geen schadelijke uitstoot en  kent een laag-energie productieproces (tot 50% minder dan gelijkaardige producten).

  De combinatie van EXi panelen en CaNaDryMix met EXi boards levert een optimale combinatie voor een duurzame isolerende muur die de afwerkingskost tot een minimum beperkt zonder aan kwaliteit in te boeten.

  Wij leveren deze platen in diktes van

  4,6,9,12,15 of 18mm.

  Vanaf 15 mm dikte zijn de platen te

  verkrijgen met een tand-groef systeem.

  Een EXi board is een hoogwaardig alternatief voor multiplex-, OSB, gips- en cementplaten.

  Deze beplating in Magnesiumoxide heeft volgende voordelen:                             

  1. Brandwerend: De platen zijn in UK getest en hebben een certificaat voor brandweerstand van 1 uur.
  2. Waterbestendig: EXi boards kunnen gedurende lange tijd bloot staan aan water zonder verlies van de structurele integriteit. Niettemin raden we aan om een afwerkingslaag langs de buitenkant te voorzien.
  3. Schimmelwerend
  4. Impact bestendig: De plaat is zeer hard en kan een zware impact zonder schade weerstaan
  5. Hoge draagkracht: Materiaal kan rechtstreeks op de plaat bevestigd worden (met schroeven)
  6. Geen emissie van schadelijke stoffen (bevat geen formaldehyde, vliegas,..)
  7. Ongedierte bestendig
  8. Dampopen
  9. Onmiddellijke afwerking op de beplating (verven, pleister,..) waardoor het afwerken in vergelijking met andere materialen tot 50% goedkoper wordt.
 • EXi Board 1
 • EXi Board 3
 • EXi Board 2
 • EXi Board 4
 • EXi Board 8
 • EXi Board 9
 • EXi Board 10
 • EXi Board 11
 • Schelpen

  Een laag schelpen is, in tegenstelling tot zand, niet capillair. Dit betekent dat er geen water omhoog gezogen wordt, maar er vormt zich juist een natuurlijke barrière tussen het grondwater en de begane grondvloer, waardoor het optrekkende vocht geen kans krijgt. De bovenste laag schelpen is helemaal droog en de verdamping van grondwater wordt aanzienlijk verminderd.

  De combinatie van schelpen en de EXi-Mix Floor vormt de ideale bodemopbouw voor een stabiele bodemlaag. Beiden zuiveren het klimaat in je woning en interageren zodat een ideale luchtvochtigheid wordt bekomen.

  De schelpen zijn vlot en snel te plaatsen. Wij leveren deze schelpen in Bigbags of los gestort.

  Image
  Image

  Certificaten

  Meten is weten! Onze producten werden aan veelvuldige tests onderworpen.